PORADENSTVÍ PŘI UČENÍ DÍTĚTE JÍDLU

JAK PROBÍHÁ PORADENSTVÍ PŘI UČENÍ DÍTĚTE JÍDLU?

Blíží se 6. měsíc věku Vašeho miminka? Ráda Vám pomohu utříbit si myšlenky v tom jaký způsob je pro Vás ten pravý. Povíme si o běžném jídelníčku Vaší rodiny a zkusíme společně přijít na způsob jak ten jídelníček modifikovat tak, abyste nemuseli vymýšlet nic navíc a vařit pro miminko separátní jídlo. Povíme si, jak naučit miminko jíst to, co jí zbytek rodiny, jakým způsobem jídlo podávat v souladu se zachováním dlouhodobého kojení a co se hodí znát a vědět, nechci-li miminku zavádět mixovanou stravu.

Nebudu tedy doporučovat konkrétní značky mixovaných výrobků a ani ty nejlepší kombinace k mixované stravě. Jedná se o konzultaci ve které si povíme právě o tom, proč miminko mixovanou stravu vůbec nepotřebuje a co je pro miminko a jeho budoucí stravovací návyky tou nejlepší cestou. Nemusíme tomu říkat BLW, ani jídlo do tlapky, zkrátka a dobře si povíme, jak naučit miminko jíst jídlo, které jíte i Vy tak, aby se dál spokojeně kojilo a zároveň učilo různé chutě, konzistence, tvary, barvy…

Jako poděkování mým klientkám, které se za mnou vrací pro radu i při této mateřské zkušenosti, je konzultace pro mé klientky – tedy ženy, které v minulosti vyhledaly mou pomoc s kojením, levnější než pro ženy, které jsou u mě poprvé. Pokud tedy chcete slevy využít a máte miminko, které je menší, či jste teprve v očekávání, nebo máte občas sem tam nějakou tu pochybnost či červíka v hlavě, nebojte se mi napsat a domluvit si konzultaci laktačního poradenství. 

Konzultace učení dítěte jídlu trvá zhruba 90 minut. Primárně se řeší opravdu strava a její podávání, máte-li pocit, že potřebujete pomoc i s kojením, doporučuji se nejprve sejít kvůli kojení, a poté probrat i příkrmy. V tomto časovém úseku se bohužel nedá spolehlivě pokrýt jak aktivní laktační poradenství, tak problematika jídla. Součástí konzultace je také několikastránkový dokument, ve kterém si shrneme, co jsme si řekly osobně, a několik tipů na zdravé recepty, kdyby náhodou došly nápady, co zrovna dneska vařit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.